Happy New Year!

Ja, Gott Nytt År nu allihopa. Jag har nu levt i det nya året i 14 minuter, tack vare tidsskillnaden till mitt hemland. Ibland är det bra att vara nära datumgränsen, allting händer så mycket tidigare. :)

Jag ville nu bara hälsa alla gott nytt år, så nu ska jag försöka gå och göra någonting vettigare. Ha det så bra!

♥ NZ ♥

Bugger!!

Today is not a good day. We just heard that the computer we handed in for repairing is totally buggered. Everything on it is lost. Luckily all the pictures are copied onto an other harddrive and to the other computer but everything else is lost. Now we also need to buy a new computer soon. Today is not a good day.

I fell in love

..med en liten, gullig, söt, gosig, famnig kattunge. Den liknade Doris litegrann när hon var liten. Det var dock två stora skillnader mellan dem. Den första var att den jag hittade här var en hane. Den andra var att jag fick Doris gratis medan den här kostade $90 bara för att den var veterinärbesiktad. Men ni kan inte tro hur svårt det var att gå ut ur affären utan den lilla hårbollen. Enda tanken som höll mig borta från att köpa den var att jag inte vill överge den när jag åker hem. Bra tänkt av mig va? Dessutom stod några andra potentiella köpare och tittade på den när vi gick, så jag tror nog den får ett bra hem i alla fall.

♥ NZ ♥

God jul på er allihopa!

Idag är det julafton. Nathalie har äntligen kommit hem helskinnad och mer än 12 timmar försenad. Hon är i alla fall här nu och ser fram emot morgondagen.

Jag ville bara hälsa er alla en riktigt god och vit jul.

Jobb, jobb å jobb

Det är lite på det viset det känns just nu, men när jag tänker efter har jag saknat det. Jag skulle i alla fall inte kunna gå tillbaka till tiden när man inte hade ett sommarjobb. Vad gjorde man hela dagarna då?
Nu när Mal är ledig har vi i alla fall gjort en hel massa känns det som. Det känns bra att gå upp på morgonen och veta att man har någonting att göra under dagen. Inga bortkastade timmar här inte. Idag har vi i alla fall fått in den nya vattentanken i marken, så nu får vi koppla in den och om vi har tur har vi "nytt" vatten till hösten.

I morgon kommer Nathalie och Isabelle hit. Vi bara väntar. Tyvärr har vi väl inte så mycket tid att prata med dem i morgon, men på torsdag.

Nu ska jag gå och börja baka pepparkakor. Jag som trodde att det skulle bli en jul utan pepparkakor, men som tur var hittade jag ett "snabbresept" här om dagen. Pepparkaksjul igen! =D

Christmas baking

Idag håller Corinna och Julia på med julbakningen. Det ser så gott ut att man bara vill äta allihopa. Tyvärr ingår inte finska pepparkakor, men jag KANSKE överlever en jul utan dem. Blir svårt, men... Jag får väl lov att klara mig med chocolatechips cookies och peanut brownies.



Ser gott ut va?

Jag vill också dela med mig av en bild på vår julgran och presenterna under den. Tyvärr är det en plastgran, själv föredrar jag äkta gran.



Tyvärr inte världens bästa bild, men jag har ingen bättre för tillfället..

Ha det roligt medan ni julbakar!!
(Om ni inte redan har gjort det, i så fall hoppas jag att ni hade roligt)

Jag är så uppspelt..

Jag har hittat en adress dit man får skicka in ett CV och ett foto så att man kanske får ett jobb i en film. JAG VILL!! Nu är det bara för mig att vänta på svaret fråm mamma... Jag vill, jag vill, jag vill!!!!!

Ännu en dag i sommar

Det är många som längtar till sommaren. Alla jag pratar med hemifrån är en aning avundsjuka för att jag har sommar nu medan det är vinter hemma. Själv är jag avundsjuk på dem där hemma. Sedan jag har kommit hit har jag förstått att jag är ett vinterbarn. Vintern är den årstid jag gillar mest. Tyvärr har vi ju inte haft så mycket snö de senaste åren, men ni måste väl nog alla hålla med mig om att när marken och träden är täckta av snö är det väldigt vackert. Jag saknar de så kallade "julkortsvintrarna". Kom tillbaka! Nästa år får det nog lov att vara en riktig vinter när jag är hemma igen. Vill ha snö!!

Vi ska ändå ta vara på våra dagar som vi lever nu. Jag får väl bara lov att acceptera att jag lever här, där det är sommar just nu.

"Carpe diem quam minimum credula postero" - Horatius
(Fånga dagen, lita ej på morgondagen)

Ännu en dag..

För vissa människor är denna dag ännu en helt vanlig dag i mängden. För andra är denna dag en ny chans. För vissa personer är denna dag en bedrövlig dag när inget går som man vill. För vissa är denna dag en dag att fira stort.
Fastän dagen kan verka otroligt deprimerande ska vi  ändå tänla på att glädjas åt dem som har en dag att fira. Det är deras stora dag och, om ni tänker efter, ni vill ju inte att någon ska förstöra er speciella dag. Håll god min.

För mig är denna dag bara en helt vanlig dag, precis som alla andra dagar. Klart, den är speciell på det viset att jag tillbringar min dag här i Nya Zeeland, där det är sommar. Vanligtvis skulle jag tillbringa den 12 december hemma i vintermörkret. Skulle det vara en veckodag skulle jag gå till skolan, om det vore en lördag eller söndags skulle jag sitta hemma, kanske åka med mamma till butiken, kolla TV på kvällen. Allt vanligt. Men idag, den 12 december 2009, tillbringar jag dagen i Nya Zeeland med sommarvärme (även om det nästan är full storm utomhus), i kväll ska vi åka och lyssna på julsånger, vi har paketerat in julklappar idag och lagt dem under granen (en fejkad sådan, en av plast, bläh).
Idag är det dock ändå en väldigt speciell dag. Den är speciell på det viset att jag får tillbringa dagen med en tjej som, just den här dagen, fyller 17 år och hon vill att den här dagen ska vara speciell. Man fyller ju ändå 17 bara en enda gång i sitt liv. Jag tycker jag måste hjälpa till så gott det går med att göra denna dag lite mera speciell för henne. Jag hoppas jag lyckas med detta uppdrag..

Det jag egentligen ville ha sagt med detta inlägg var att vi ska alla, och då menar jag faktiskt alla, ta vara på denna dag, den kommer inte igen. Det spelar ingen roll hur mycket vi än försöker, den kommer ändå inte tillbaka. Ta vara på den!

Carpe diem!

Resan bokad

I kväll har jag varit riktigt duktig tycker jag. Jag har bokat min flygbiljett hem från Auckland i januari. Så nu behöver jag inte oroa mig över att sitta fast i Auckland längre, jag kommer att sitta fast i Wellington i stället. Jag kommer nämligen till Wellington så sent att jag inte hinner med sista tåget hem, så jag måste sova i Wellington över natten. Hoppas jag hittar till hotellet :S Det blir nog bra. Jag är egentligen bara så jäkla stolt över att jag klarade av att boka min flygbiljett helt själv! :D Det är första gången ska ni veta. Nu gäller det bara att få ut biljetten printad, vi som inte har någon fungerande printer. Hur ska detta gå?

Chokolate brownie, yum!

Finns det något bättre på en torsdagskväll än choklad brownie? Nej, trodde väl inte det. I kväll valde vi att lyxa till det med lite brownie efter middagen. Det blev jättegott, även om vi nästan glömde att lägga i bakpulvret. Det är sånt som händer. Jag delar nu med mig av vårt recept, det är världens enklaste. Tyvärr har jag det bara i engelska mått så vill ni ändra det får ni räkna ut det själva.

100 g smält smör
1 kopp socker
1 ägg

Blanda ihop i en mikrovågssäker form.

ca 1 tsk vaniljsocker
1/4 kopp kakao
1 tsk bakpulver
1 kopp mjöl

Blanda ihop alla ingredienser. Smeten ska bli kladdig. Jämna ut det i formen och lägg in det i mikrovågsungnen på hög effect i 5 minuter. Klart!
Själv tycker jag att den smakar bäst med ett glas mjölk eller vanlig vaniljglass till.

Enjoy!

Det här med vädret

Jag började just fundera över vädret här i Nya Zeeland. När jag gick upp i morse (för ca en timme sedan) och öppnade gardinerna var det mulet utomhus. Okej, tänkte jag, långbyxväder idag. Nu sitter jag vid matbordet och tittar ut och vad ser jag? Solen är framme. Kortbyxväder! När ska det bestämma sig?  Det skulle inte ens förvåna mig om det börjar regna inom två timmars tid heller. Vädret här är väldigt ombytligt. Det är nog sant som de säger att i NZ kan man uppleva fyra årstider på en dag, frost från morgonen (vinter), regn på förmiddagen (vår), sol och värme på eftermiddagen (sommar) och regn igen på kvällen (höst). Vädret har beslutsångest.

Solen här är heller inte så rolig att uppleva i sin fulla styrka. Det är ett hål i ozonlagret rakt ovanför NZ så man måste alltid ha solskydd på sig. Man kan bli solbränd (alltså faktiskt bränd, inte bara brun) en mulen dag när man inte alls ser solen, vilket ju för en finländsk flicka som mig är väldigt svårt att förstå. Dessvärre är det sant. Jag har äntligen lärt mig, om jag går ut ska jag ha solskydd av något slag på. Använd alltid solskydd! Kom ihåg det när ni bestämmer er för att komma hit!

Telefonsamtal på en onsdagskväll

I kväll blev jag glatt överraskad. Min kusin ringde mig. När jag frågade orsaken blev svaret: "Jag ville höra om du fortfarande kan prata svenska." Klart att jag kan! Jag blev i alla fall riktigt glad över att han ringde mig mitt i veckan. Det är nu bara en månad kvar tills vi träffas igen. Det känns ganska konstigt egentligen. Jag är ju van att bara träffa mina kusiner en gång om året, inte två.
Jag tycker att det ska bli roligt att snart träffa mina föräldrar igen. Det är fortfarande lite ledsamt att min bror onte kan komma, men det går över. Nu hoppas jag bara att jag inte vill följa med mina föräldrar hem, för jag vill ju fortfarnde fullfölja mitt år här och det är så mycket roligt jag ännu inte har sett och gjort. Vart försvinner tiden?
Bata 7 månader kvar nu..

Gamla kläder

Okej, Cattis goes modeblogg igen. Idag köpte jag ju (som jag sade i ett tidigare inlägg) en modetidning. Jag blev väldigt inspirerad av denna och har bestämt mig för att gå igenom min mammas gamla kläder och leta ut vad jag gillar. I vissa fall blir det väl att sy om kläderna en liten aning, men förhoppningsvis inte för mycket. På det viset får jag ju en helt ny garderob utan att behöva köpa en hel massa nya kläder. Smart Cattis! :D
Nu hoppas jag bara att mina planer går i lås. Det vill säga att mamma inte har gjort sig av med alla sina gamla kläder utan att jag har vetat om det. Tyvärr kan jag ju som bekant inte kolla nu fast jag vill det. Hur ska jag klara av att vänta 7 månader till när jag är inspirerad NU! Hjälp mig!

Internet "Mina vänner"



Jag hoppas att det syns vad det står så att det inte är för litet.

Jag hittade en blogg där en tjej hade kommit på att göra en Mina Vänner lista på internet. Jag tyckte det verkade vara en bra idé och hakade ju som vanlit på direkt. Här hittar ni hennes inlägg och själva bilden jag fyllde i: http://enoughisenough.blogg.se/2009/december/mina-vanner.html
Snälla fyll i ni också, det här kan bli roligt. :D

Shopping in Greytown, NZ

Jag visste inte att det fanns så många små och söta butiker i Greytown. Idag bestämde jag mig för att äntligen åka ut och försöka hitta en födelsedagspresent till Julia. Jag lyckades! På köpet hittade jag en masa intressante butiker dit jag säkert kommer att gå flera gånge, bara jag har tid och motivation. Dessutom behöver man nog vara utan jacka så att åka skooter dit är ingen idé.
I den första butiken jag gick in hittade jag en tidning åt mig själv. Det är i princip en shoppingtidning, eller kanske en modetidning, men den var ganska inspirerande (även om allting var dyrt). Sedans sprang jag runt i olika butiker tills jag kom fram till chokladbutiken. Jag kunde inte hålla mig och gick in och köpte lite choklad till mig själv (märk: jag hade fortfarande inte hittat någonting åt Julia). Sedan gick jag tillbaka på andra sidan vägen.
Bland de butikerna hittade jag en där jag till sist hittade en ganska rolig kalender, som jag köpte till Julia. Den hette något i stil med "Girl talk". Hoppas att vi får skratta lite när vi läser citatet för dagen. I samma butik hittade jag Marimekko kaffeservetter! De kostade $10, alltså ungefär 5€ per pack. Det var i alla fall roligt att se att de faktiskt har Marimekko här, jag har inte sett det förut.
När jag var klar i Greytown for jag upp till Carterton och skulle skaffa de sista sakerna som Julia hade skickat mig att köpa. Jag fick tyvärr inte allting, men vi kanske kan åka igen i morgon. På "apoteket" hittade jag en blommig pincett som jag lade till Julias present. Jag hittade också en parfym till mig själv, men jag köpte den inte idag. Jag skulle ha behövat göra det, men det är för sent nu. Jag gick också in i en butik där de säljer byggtillbehör och köpte ett vattenpass, som Mal kommer att få i julklapp. Han sade lite tidigare i år att han skulle vilja ha ett som är lite längre än 20 cm, så nu får han det. Nu är det inslaget och under julgranen.

Vad fick jag ut av denna dag? Inspiration till mera shopping i Greytown!

Vad gjorde man under sommarloven när man var yngre?

Idag är en tråkig dag. Tråkig på det viset att jag inte kan hitta något vettigt eller roligt att göra. Dessutom är dagen snart slut. Just nu sitter jag och funderar över vad man gjorde under sommarloven när man var yngre och inte behövde arbeta. Minns någon av er?

Triathlon avklarat..

Vi har nu just kommit hem från Masterton. Triathlon gick ganska bra, fötuom att när det hela var igång kom vi fram till att våra sträckor var längre än annonserat. Sprintsträckan var annonserad som 2,3 km och cyklingen som 13 km, men efter att vi hade avslutat, eller i vissa fall just startat, våra sträckor visade sig att sprintsträckan var 3,2 km och cyklingen 16 km. Jissa vem som var trött efter cyklingen. Men vi är alla stolta över att vi klarade av hela loppet.
Efter prisutdelningen for vi till McDonalds och grisade lite. Vi tyckte att vi var värda det efter loppet. Sedan for vi tillbaka hem och jag tog min lilla belöning hemma, en chokladbit jag köpte i Greytowns chokladaffär i onsdags. Men tyvärr måste jag säga att den var inte den godaste chokladen jag har smakat, men nu vet jag ju det också.

Nu ska jag fortsätta vara lite social men Lelle och Lizette via Skype :)

I'm dead!

So dead! Cykling tar allvarligt livet av mig, och inte minst min bak. Dessutom har jag kommit fram till att det blåser här fastän det inte blåser. Confusing? Det tycker jag också, därför tar vi det hela från början.

Idag har vi fixat cykeln så att jag kan lägga i sista växeln, vilket ju är riktigt bra. Jag passade på att byta sitsen på samma gång till en som jag tycker är lite mera bekväm. Sedan for jag ut på en träningsrunda.
Det gick riktigt bra från början, ända tills jag kom till järnvägen. Där svängde jag nämligen in på en väg och där kom motvinden. Jag klarade dock den vägen ganska bra, men när jag kom ut på nästa väg var det stopp. Jag var nästan beredd på att lägga mig ner i diket och dö. Jag klarade mig i alla fall efter mycket övertalning av mig själv till nästa och den sista vägen. Då blev det en liten aning lättare igen. När jag kom tillräckligt nära vårt hus ropar Julia och Mal att jag ska cykla på, men då tänkte jag nog bara "dra åt h*lvete!" Det kändes faktiskt ganska bra. När jag kom in tog jag min kära vattenflaska och drack en liten aning.
Jag måste bara säga att det fungerar faktiskt att stå upp i stället för att sitta när man är riktigt trött i benen efter sport.
Nu efter min lilla träningsrunda känns det riktigt bra. Jag känner mig nyttig.

Trevlig träningsrunda allihopa!

Julkort

Det här med julkort är ganska populärt hos lite äldre människor. Jag ska erkänna att jag faktiskt har skickat julkort i år också. Jag skickade 30 st. Jag undrar hur många som hittar hit.. Jag har i alla fall fått mitt första julkort nu. Corinna frågade vem personerna var som ja hade fått det av när hon läste bakpå. Jag hade svårt för att förklara vem det var.. Julkortet är i alla fall på anslagstavlan ovanför min säng just nu och jag hoppas det kommer flera upp där.

God Jul på er allihopa!


Julstämning

Äntligen har även jag fått lite julstämning. Jag var på en konsert i kväll med små söt violinister och de tyckte jättemycket om att spela julsånger. Jag blev så inspirerad att hela vägen hem (på skootern) satt jag och sjöng svenska julsånger. Jag hade bara ett problem: idétorka.
Jag har glömt bort största delen av julsångerna. Hur går de, men framför allt, vilka julsånger finns det? Hjälp mig alla! Jag mindes följande:
  • Julen är här
  • Ljuset i advent
  • Det strålar en stjärna
  • Koppången
  • Adventstid
  • Tomtarnas julnatt
  • Mössens julafton
Sen var det tyvärr stopp. Kan ni snälla hjälpa mig med att komma på flera??

Cykling + dåliga knän + regn = dålig kombination

Jag tänkte att idag ska jag ut och träna min cykling en aning. Det visade sig när jag väl kom ut och skulle sätta mig på cykeln att det började droppa. Regnet var på väg. Tyvärr har jag riktigt dålig kondition nuförtiden pga lite gymnastik sedan jag kom hit så det hjälpte ju mig inte heller. Jag kunde bara cykla runt 3 km idag. :( Jag har ingen aning om varför jag valde cykling biten i triathlon, men jag antar att det var för att jag är ännu sämre på springning och Julia hade redan tagit simningen.. Jag hoppas bara att mina knän inte ger upp på söndag..

RSS 2.0