Onödigt vetande

Jag bara ville dela med mig av en helt ny upptäckt gjord av mig. Jag behöver inte helt lämna sängen för att släcka taklampan i rummet, jag kan fortfarande ha en fot i sängen om jag sträcker mig. Jag tänkte bara att ni kanske skulle tycka att det var intressant.

Två träningar, en match och ett framträdande senare..

Jag har varit lite upptagen de senaste dagarna som ni kanske märker på överskriften. Jag kan tillägga på listan att jag idag har fixat min uppkörningstid, vilket är bra. Nu hoppas jag bara att jag klarar det hela.

Mina träningar har varit fotboll och netball, jag var lite arg efter fotbollen eftersom alla bara verkar vara där för att prata med sina vänner, netball gick bra fastän vi inte hade alla på plats.

Shakespeare var AWESOME! Vi skickade en 5 minuters scen till Nationals och skulle ha tagit med vår 15 minuters scen också om den bara skulle ha varit lite längre. Men vi är ganska nöjda i alla fall, för vi kommer att åka och heja på våra vänner i 5 minuters scenen. Kvällen var lyckad.

I går hade vi våran första fotbollsmatch, vilken vi vann överlägset, 10-0. De andra var inte alls bra och det verkade som om de bara hade tränat några få gånger ihop, för de kände inte till varandras spelstil. Till och med jag fick in en boll i buren, fast det var när jag spelade i anfallet... för första gången på kanske 10 år...

Det var alla mina nyheter för tillfället, förutom att jag är väldigt känslosam ikväll efter en av de bästa drama lektionerna någonsin. Det var otroligt! Thank you guys!

Netball game

Ni börjar säkert tröttna på mitt tjat om Netball nu snart, men det här kanske är det sista inlägget på ett tag om Netball. Vi hade vår första riktiga match idag. Vi förlorade, men inte så mycket. 15-12. Det var ganska bra med tanke på att vi har haft en enda träning och den var utan bollar. Men nu ska vi ta igen oss. Nästa vecka ska det gå bättre!

Mätt och belåten

I kväll var vi på middag till Buckhorn. Därifrån kommer mätt i rubriken (och kanske lite an belåten också). Största delen av belåten kommer efter min körlektion idag. Jag är klar för att åka och göra testet! Nu måste jag först bara ta mig till Masterton och göra ögontestet och beställa tid innan jag kan gå vidare. Suck!

Get ready girls

Vi ska börja spela Netball när jag kommer tillbaka till Finland. Jag bara varnar er lite. Så ni får börja komma igång med träningen nu, så förklarar jag reglerna sedan. Lycka till!

Jag har all denna energi nu bara för att jag tror att jag har hittat min favoritplats på planen, nämligen Wing Defense. Det säger er absolut ingenting, men det gör inget för jag fattar allt. Nu är jag trött. God natt.

40 Hour Famine

Jag vill bara berätta för er att jag har bestämt mig för att delta i årets 40 hour famine (http://www.famine.org.nz) 21-23 maj i skolan. Från början är idén att man ska samla sponsorer och sedan fasta i 40 timmar, men vi har förnyat det hela lite grann. Vi får i stort sett gå utan någonting vi normalt skulle ha under de 40 timmarna tillställningen håller på. Några exempel från förr om åren:
Saskia (som är Twilight obsessed) gick hela 40 timmar utan att prata om Twilight (hon lär ha haft svårt med det)
Hugh kedjade fast sig vid flaggstången men var tvungen att avbryta på grund av hypotermi (Wikipedia)
Lauren pratade inte under tillställningen (vilket är väldigt svårt för henne eftersom hon pratar hela tiden)

Nu har jag ett problem: jag vet inte vad jag ska göra. Förslag? Jag vet i alla fall att jag INTE ska gå utan teknologi, för jag vill blogga live från tillställningen. Så vad kan jag göra?

Ny design, ny inspiration

Jepp, som ni kanske alla ser så har jag ÄNTLIGEN ny design på min blogg.. Jag kom på i går kväll att Isabela har photoshop på sin dator så att jag kunde få min bild till headern i rätt format (jag var lite knäpp när jag sparade filen från början att jag sparade den som photoshop bild, inte JPEG.. IDIOT!). I alla fall, nu har jag en design klar och det kanske inte tar så lång tid innan jag har ännu en ny, för jag tyckte det var ganska roligt att göra hela grejen..

Från detta får jag förhoppningsvis också mera inspiration till att uppdatera oftare.....

En vacker bild


Det jag kommer att sakna allra mest

Som rubriken säger tror jag att jag har hittat det jag kommer att sakna allra mest me NZ, i alla fall i matväg. Kumara! Den lilla potatisliknande grönsaken har tagit vägen direkt till min favorit. Det är konstigt med tanke på att största delen av europeiska personer inte tycker om den, den är för söt. Men så är den ju också kallad sötpotatis.


Bild från Google

♥ NZ ♥

Konstiga tankar

Idag har jag konstiga tankar. Till exempel kom jag just på att min "bokmärkeslista" i webbläsaren är väldigt lång. Hur hittar jag sidor där egentligen?

♥ NZ ♥

Min vecka i bilder


Vattenparken. Den var stängd när vi kom dit. Konstigt!























NZ

Hemma igen

Ville bara berätta att jag är hemma igen från en rolig semestervecka. Jag kommer att skriva ett längre inlägg senare,m ne detta får räcka för tillfället...

♥ NZ ♥

Jag kan inte minnas när jag sist använde ETT par byxor från morgon till kväll

Idag satte jag på mig ett jeansbyxpar när jag gick upp. Det var helt otroligt för att vara mig. Jag har också haft på mig detta jeansbyxpar hela dagen, utan att byta emellanåt. Det är otroligt. Jag kom inte på detta förrän jag tog av mig byxorna för att klä på mig pyjamasen igen. Det konstiga och otrloliga med mitt byxproblem är att det är antagligen första dagen sedan sista skolavslutningen i Finland som detta "fenomen" har ägt rum. I alla fall som jag minns det, men ni får gärna rätta mig om jag har fel.

Det var faktiskt allt jag ville säga i kväll, så vi härs väl förhoppningsvis i morgon (varför envisas jag med att alltid skriva morgIn förs, i stället för morgOn?).

♥ NZ ♥

Vi har många nya småttingar på Dalefield idag

Tidigt i morse vaknade jag av att Corinna sprang förbi rummet. Jag tänkte direkt: jaha, då är valparna här. Jag blev dock lite fundersam när ingen kom in i vårt rum direkt för att tala om det för oss. En timme senare kom Mal in. "Vill ni se nya valpar?". Valparna kom! Vi gick upp och tittade på de små. De var så söta!


Se så stolt hon är över sina nya småttingar
Vi fick fyra vita valpar, tre svarta och en naken en. Vi hoppas att den nakna kommer att överleva.

Idag på eftermiddagen när Mal gick ut för att titta till djuren på farmen ropade han på oss. Det var en liten fluffig alpaca som sprang runt i hagen. Vi klippte ju just håret på alpacorna, så tack vare att den var fluffig visste jag direkt att det var en nyfödd en utan att ens behöva titta på lillen. (Jag är inte säker på att det är en han, men jag tror starkt på det..)




Lillen och mamma

♥ NZ ♥

Christina har en gigantisk hund



Den är himla stor alltså.

Nu undrar ni ju alla förstås hur jag vet hur stor Christiinas hund är, men det är på det här viset att jag tillbringade påskaftonskvällen hos Christina. Jag fick träffa hennes "crazy family" (de är inte lika crazy som oss, så ni kan vara lugna) och de var riktigt trevliga. Vi åt middag och hade roligt. Dessutom har de den traditioner med påskpresenter, nästan som julafton bara lite färre presenter. Konstigt. Men det var roligt! Tack!


Detta är min bunt med presenter. Det är bra att det är choklad så jag inte behöver ta med ännu mera hem till Finland.

Okej, jag ska visa en bild på hur stor hunden verkligen är...


Bilden är dålig, men ni kan mäta med att rullstolen i bakgrunden är lika stor som Ingmars..

♥ NZ ♥

Glad Påsk

NZ Cattis önskar alla en riktigt Glad Påsk! :D



♥ NZ ♥

Nästa gång Cirque de Soleil kommer

Nästa gång Cirque de Soleil kommer till Norden, ja då ska jag vara först i kön till att skaffa biljetter - och ingen eller inget kan stoppa mig från att göra det. Det är bestämt.



Jag tror dessutom att jag har en ny favoritlåt. Alegría heter den. Riktigt bra och vacker.

Nu ska jag kolla Exploshow, jag har haft den här på DVD i två månader och jag har fortfarande inte kommit igenom det. Så går det när man är upptagen tjej..

♥ NZ ♥

RSS 2.0