Skolsaker

Idag har vi varit och inhandlat saker inför skolstarten. Jag ville bara handla papper så att jag kan göra som hemma och bara använda pärmen, men Corinna tvingade mig att handla allting som stod på min lista bara för att det stod på listan. Jag tyckte inte alls om det. Det blev i alla fall billigare än jag trodde, vilket var bra för jag hade bara $9. Ibland har man tur.
Efter "shoppingen" for vi ut till "The Dairy" och köpte varsin stor glass. Det var gott.

Det var allt jag hade att berätta denna gång.

♥ NZ ♥

Avatar + sjuka ben

Ja, idag har det äntligen skett. Jag har varit och kollat Avatar, i 3D till och med. Vad jag inte förstår (och nu kommer en hel massa folk att rasa) är varför allihopa tycker att Avatar är så himla bra. Jag tyckte den var som vilken annan film som helst, helt okej och jag kan tänka mig att köpa den på DVD sedan, men den kommer inte upp på min topp-3 lista över filmer (och då räknar jag LOTR trilogin som en). Jag tyckte den var lite för lång, en halv timme kortare skulle ha varit bra.
Men det var allt jag hade att säga om Avatar.

Jag tror att från och med nu kommer jag att börja kalla shopping en orsak till sjuka ben. Mina ben gör nämligen himla ont idag bara pga allt gående. Shoppingen gjorde mig också pank, fastän jag inte köpte mycket. Idag köpte jag i alla fall:
  • Parfym (som jag egentligen vann på Trademe i måndags)
  • En ny liten handväska (jag har sökt jättelänge efter en sådan)
  • Nagellack (sådant där genomskinligt som smakar illa så att man inte ska bita på naglarna)
  • Ett 8GB USB-minne (det 4GB minnet jag köpte tidigare fungerade inte så jag skulle byta, men de hade inga fler så jag fick betala $20 till för ett 8GB minne)
Det var allt. Det visade sig alltså att jag hade mindre pengar kvar än jag först trodde. Nu hoppas jag bara att jag inte behöver mera förrän i februari.

♥ NZ ♥

Jag har varit lite dålig med att uppdatera, men min ursäkt är surflägret

Ja, det kostade en halv förmögenhet att gå in på internet på campingplatsen där vi bodde, så jag fick klara mig hela veckan utan internet. Det var faktiskt hemskt att inte kunna gå in och kolla facebook så ofta som man var van vid. Jag kom i alla fall fram till att jag är beroende av facebook, vilket alltid är bra att komma på så att man kan göra någonting mot det.

Surflägret var helt fantastiskt, tyvärr bara lite kort. Vi skulle nog allihopa ha kunnat stanna fem dagar till. MEn nu var det ju så den här gången att det kunde vi inte. Det var meycket ledsamt att lämna alla mina nya vänner när lägret var över.
Surfingen var riktigt rolig, om man bortser från alla hårda och stela muskler samt blåmärken över hela kroppen. Jag kan inte minnas när jag hade så många stora blåmärken sist. Trots alla incidenter var surfing något av de mest roliga sakerna jag har gjort i mitt liv, och ni kan nog vara säkra på att jag kommer att göra det igen om jag bara får chansen. Jag behöver mera övning.

Annat nytt för denna vecka är att Isabela från Brasilien har kommit hit, hon är snäll men lite blyg såhär i början. Hon kan också tyvärr lite dålig engelska, men hon är ju här för att lära sig. Jag tror i alla fall att jag kommer att komma bättre överens med Isabela än med Julia, vilket är en bra sak.

♥ NZ ♥

Adrenalinkick och Maorikultur

Det har varit en lång dag idag.

Adrenalinkicken kom från Bungy Jumpet i morse. Det var lite kallt att stå och vänta på toppen på att få hoppa i bara ett linne och shorts, men jag överlevde. Det var också lite nervöst, men strax efter hoppet hade jag en sådan adrenalinkick att jag ville hoppa igen, o igen, o igen, o igen... ja ni fattar..
Efter bungyn for vi och åkte med några slags jetbåtar. Det var också riktigt roligt. Till och med mamma tyckte det var urkul.

När vi var klara med våra adrenalinkickar åkte vi upp mot Rotorua och tittade på några varma källor, färgat vatten och kokande lera. Det luktade väldigt illa.
Efteråt for vi vidare till Rotorua och kollade upp vad vi skulle göra i kväll. Vi valde att gå och titta på en Maorikultur, det var en stam som hade en slags show. Det ingick mat. Det var riktigt bra, jag skulle nog kunna tänka mig att göra det igen. Kvällen avslutades där med att gå och titta på lysmaskar, mäktigt. Tyvärr blev min kamera full strax innan programmet skulle börja, så jag fick klara mig utan kamera resten av tiden..
Ni får ha det bra där hemma i kylan nu, själv ska jag njuta av min sommarresa så mycket jag bara kan.

♥ NZ ♥

Napier & Taupo

De två senaste dagarna har jag nu varit på resa med mamma, pappa, moster, Johan och Lillis. Vi började vår lilla resa med att åka upp till Waiohine Gorge. Där gick vissa av oss över den coola hängbron och så tog vi många bilder. Vi for också och tittade vid vårt badställe vid floden. Efter det var det dags att börja åka norrut. Vårt första stopp blev vid Tui Brewery. Där tog vi lunch och drack varsitt ölglas till (ölet gällde bara mig, mamma och pappa).  Efter pausen fortsatte vi upp till Hastings där vi tog kaffepaus och efteråt for vi till Napier.
I Napier sov vi första natten. På kvällen gick vi ut till stranden och jag rörde vid oceanvatten för första gången i mitt liv. jag måste säga att det var ganska häftigt.
I morse fortsatte vi vår resa mot Taupo. Det tog inte så lång tid att åka hit, så när vi väl anlände checkade vi in på vårt motel och sedan gick vi ut på stan en stund. Efter middagen gick pappa och jag ut och gå här på sjöstranden. Senare i kväll spelade vi äntligen pidro, jag som har saknat det sedan jag lämnade Finland. Nu har jag i alla fall behover stillat för en tid.

I morgon väntar lite äventyr för mig. Det är äntligen dags för mig att hoppa bungy jump. Jag tror nog jag kommer att välja att doppa halva kroppen i vattnet när jag är vid lägsta punkten. Pirrigt.

♥ NZ ♥

Scary..

I lordags anvande jag min badrumstid till att tanka lite. Jag kom fram till en riktigt laskig sak. Jag kan inte minnas hur vardagen sag ut hemma i Finland fore jag kom hit. Hur ska detta ga?
En liten uppdatering om de senaste dagarna. Julia har blivi helt bra nu, Tack Nathalie, hon hjalpte oss med att saga till Julia precis som det ar, och nu har Julia tankt over det. Mitt andra halvar har kommer definitivt att bli battre an det forsta.
♥ NZ ♥
PS. Jag sitter vid Mals nya dator, darfor inga prickar idag.. Jag har packat ner egen dator.

Okej, nu är det officiellt


(Bild från Google)

Fastän jag ännu bara hunnit läsa ca ett kapitel i den engelska (orginal) versionen av Lord of the Rings, har jag kommit fram till att den är lättare att läsa på engelska än svenska. Språket är lite gammaldags, men man förstår nog bra i alla fall. Rekommenderas!

♥ NZ ♥

Hårda vindar leder till fallande träd..

Ja, det har vi fått erfara idag här ute på den lilla farmen i Dalefield, Carterton. Vi flickor satt och spelade ett helt roligt och beroendeframkallande spel på datorn när vi hörde ett ordentligt knak. När vi hade återhämtat oss från chocken sprang vi till fönstret för att se vad som hade hänt. Det var en stor gren från ett träd som hade brakat loss, fallit ner, krossat staketet och en del av hustaket. Det var inte roligt att upptäcka. Vi får se hur stor skadan faktiskt är när de som ska fixa skorstenen kommer. Förhoppningsvis är det inte så farligt. Det värsta med hela denna tragedi är att taket bara är några år gammalt och nu måste det göras om igen. Lagen om alltings jävlighet?

Man bara måste älska NZ!


♥ NZ ♥

En kväll ute

I går kväll frågade Nathalie om jag ville komma med henne till simstället och träffa några kompisar. Klar sak att jag sa ja! Vi for iväg till Greytown och träffade Aidan där medan han spelade lite cricket. Han skulle komma med oss och simma.
När vi väl var i plurret dök flera personer upp. Vi hade det riktigt roligt allihopa med bollkastning och lite tävlingar. När vi hade simmat klart for vi och spelade lite basketboll. Ni kan tro vi hade dte roligt när vi spelade pojkar mot flickor. Det började tyvärr bli lite sent och därmed också kallt så vi blev tvungna att åka hem.

Ni kan inte ana hur härligt det kändes att få vara ut med andra personer i min ålder efter en lång tid i "ensamhet". Mera sådant till folket!!

♥ NZ ♥

En familjedag i Masterton

Idag tog vi oss äntligen en riktig familjedag i Masterton. Vi började med lite shopping medan Corinna var till doktorn och kollade ryggen. Jag köpte ett par skor, träningsskor typ fast utan snören. Jag ville ha ett par som var enkla att ta på.
(Jag tänkte lägga in en bild på dem, men datorn känner inte igen kameran. Varför??)

Efter shoppingen for vi till en park och åt lunch. Sedan bestämde vi oss för att gå och spela minigolf. Det var riktigt roligt, förutom att Julia hade en av sina dåliga dagar så hon förstörde för oss andra, men vi försökte ignorera henne i stället. Det gick nog ganska bra.

När vi kom hem satte jag och Nathalie oss i solen en stund men det blev för varmt så vi kom in tillbaka i stället. Så nu sitter jag här.

♥ NZ ♥

(Knasdatorn tror fortfarande att jag har i en USB-enhet kopplad, men det har jag inte. Dumma skitsak!!)

Hemma igen

Ja, då var vi hemma igen efter vår middag. Vi valde ett ställe där vi hade varit förut men jag tyckte inte alls om maten jag åt den gången, det var äckligt sött. Denna gång tog jag i stället pumpa lasagne, vilket var ett väldigt bra val. Det var riktigt gott. Vi hade en trevlig familjekväll med mycket prat. Jag blev i alla fall glad.

Och om ni undrar, det blev nog långbyxorna och en top..

♥ NZ ♥

Allt klart?

Ja, då var man här igen. Ingenting att göra och inga idéer. Vi ska snart ut och äta middag, men den korta tiden innan vi åker, vad ska jag göra?

Någon skulle behöva komma upp med någonting intressant men inte tidskrävande att göra vid sådana här tillfällen. Det får alltså inte vara beroendeframkallande.

Ja, som sagt, i kväll ska vi gå ut och äta på restaurant. Jag har ingen aning om vad jag ska klä på ig, eftersom det bara är Masterton där i stort sett alla är farmare, men det är också sommar. En sommarklänning? Men då kan det vara för fint.. Shorts? För kallt.. Långbyxor och en fin top? För påklätt med svarta jeans (jag har tvärr inga andra..)

Jag måste väl gå och söka i byrån efter någonting passande..

♥ NZ ♥

Fårklippning

Ja, igår hände det äntligen. Vi klippte fåren. Ni kan inte ana hur mycket jag har väntat på det. Men så när man nästan hade fivit upp hoppet om att vara här när det sker så sker det faktiskt.

Det var ju förståss inte så roligt att behöva gå upp klockan halv åtta en lördagsmorgon och sedan gå ut och fösa ihop fåren, men sånt får man ju leva med. Ja vi började alltså med att försöka få in fåren i "the yards" (Jag vet inte vad det heter på svenska..). Vi hade stora problem och till sist fick vi ta vallhundarna till hjälp. När de äntligen var inne så skulle vi börja med att klippa de stora fåren. Då hade vi problem med att skilja lammen från de stora. Och då äntligen kunde vi börja klippningen. Vi använde en elektrisk fårsax. Efter en liten stund blev det min uppgift att sortera ullen i kort, långt och skräp. Det tog en liten stund innan man visste skillnaden på allting. När vi hade klippt ungefär fem av fåren började det regna, så då blev det bara att försöka få in dem i ett av husen, vilket betydde att de ska släppas ut och fösas en gång till. När vi väl hade dem inomhus fick vi börja springa runt och söka efter all utrustning som behövdes. Till sist hade vi allting och kunde återgå till klippningen. Det var svårare att klippa och sortera inomhus eftersom det var mindre rum att arbeta i. När det var två stora får kvar var det vår tur att försöka. Det var bara Nathalie och jag som gjorde det. Jag var literädd fär att klippa i själva skinnet på fåret så det fick lite längre hår på området jag klippte. Ooops.. Ah, well, shit happens.
När vi var klara med klippningen och hade allting bortstädat fick vi gå in igen. Mina händer stank av får riktigt ordentligt och min svarta fleecetröja var inte svart längre, den var vit. Jag vet i alla fall tills nästa gång vad jag ska klä på mig.

Fårklippningen var för mig en väldigt intressant erfarenhet som jag förhoppningsvis får användning för igen. Och fårklippning måste man ju nog få erfara när man är i ett land där de har flera får än männinskor.

♥ NZ ♥

RSS 2.0