Kimitoön

Jo, hej. Som ni säkert har märkt har jag varit borta över påskhelgen. Nu orkar jag inte heller skriva ett långt och fint inlägg om vad jag har gjort, utan jag tycker att ni kan gå in och kolla på Emelies blogg för att se bilder från evenemanget. Det kan jag i alla fall tala om för er att det var en av de bästa helgerna på länge!

Min åsikt om att rösta

Under dagen och kvällen har jag varit i flera diskussioner om att rösta eller inte rösta i valet och hur man bäst visar sin åsikt.
Jag tycker att om man alls bryr sig om hur landet kommer att styras under de kommande fyra åren ska man gå och rösta, då syns det i alla fall på vallängderna att man har röstat. Om man inte hittar en kandidat att rösta på kan man rösta blankt. Då har man visat att man bryr sig, men inte hittade en passande kandidat. Om man däremot inte går och röstar är det ett tecken på likgiltighet. "Soffväljarna" har då heller orsak att klaga på hur landet styrs, eftersom de heller inte har försökt påverka i valet. De som är avprickade på vallängderna har rätt att "klaga" på riksdagens beslut under mandatperioden.

Blev det klart? Om inte kan jag ju alltid försöka omformulera mig senare när det inte är så mycket störningsmoment runt omkring mig. Säg till i så fall (kan ju förstås hända att jag gör det i alla fall...)

Riksdagsvalet 2011

Idag har jag röstat för första gången. Det är årets riksdagsval. Nu sitter jag här och väntar på resultaten från Vasa valkrets för att se vilka kandidater som ska representera regionen i riksdagen. Förhoppningsvis blir det bra kandidater.

Enligt prognosen just nu kommer Samllingspartiet, Sannfinnländarnna och SDP att vara de största partierna i nästa riksdag. Centern har tappat många röster, och jag har haft lite roligt åt allas vär kära Kiviniemi när hon har sett prognosen, man bara ser hur hon blir mera nedstämd hela tiden.

Nu sa de just "Blir det tuulipuku nu?" i TV:n, men vad är tuulipuku? Någon som vet? Tala om det för mig snälla!

Nyland lär bli de som är sist klara med sina resultat i detta val. Kan de snälla skynda på lite?

Åter till TV:n..

Jobb igen

Tjenare. Idag är det dags igen för denna lilla flicka att dra in lite pengar genom att jobba. Jag kanske glöme skriva det tidigare i veckan, men nu är mopeden äntligen såld, så där kom det in 500€ till. Men i kväll blir det Halpa-Halli för min del.. Ganska passande såhär mitt i en provvecka (Not). Men jag har ju i alla fall ställt till det för mig själv. Jag börjar om ca 30 minuter så kanske dags för mig att göra mig i ordning. Hoppas jag hörde rätt idag så att jag ska vara på livsmedels sidan, tror inte jag skulle klara av någonting annat just idag.
Ha det bra!

Ny hår style igen...

Jaha, nu har jag blivit klippt igen... Tyvärr är det inte så bra styling idag, men ni får nöja er..

Hej bloggen!

Jag kände för en rubrik som egentligen inte går ihop med min stil idag.. Någon gång ska man väl pröva.

Jag har varit lite upptagen på sista tiden, vilket ni kanske har märkt av. Har haft huvudet fullt med min nya favoritserie (wait for it..) Vampire Diaries! Och nu har jag (förlåt Evelina, men jag kunde inte hålla mig) tittat klart alla avsnitt som har visats i USA. Tyvärr måste jag vänta tills sjunde april på nästa. That sucks! (oops, sorry)

I alla fall, idag har jag varit på första teaterträffen med genomläsning av pjäsen och jag kan tala om för alla att den kommer att bli hur bra som helst! Kom och titta! Och finns det män i olika åldrar intresserade (behöver mer statister) samt barn mellan 9 och 12 år kan ni gärna komma med. Folket behövs! Premiären är 9 juli. Kom och titta! (Gör lite smygreklam här nu som ni märker)

Vi hörs!

RSS 2.0