Blood Diamond

Revyn över för i kväll, dagen slut för att vara helt ärlig, finska TV analysen klar (äntligen) och nu TV tittande. Eller film rättare sagt (den går på TV).


Bild från google

En riktigt bra film för att vara helt ärlig. Sevärd.. Säg gärna till så kommer jag som sällskap på direkten!

Tja...

Idag har vi varit i Vasa på studiebesök. Det var ganska intressant att titta lite extra på två universitet/högskolor. Men om man ska gå efter deras presentation kan jag helt utesluta den första av dem eftersom jag inte tyckte att den innehöll tillräckligt med information om vad man kan göra efter studierna och vad linjerna egentligen går ut på. Men den andra skolan verkade helt okej.

I kväll blir det dags för fysikläsning (har omtent i morgon) och senare kanske en film (för helt ärligt, vem orkar läsa på fysik en hel kväll??).

Då gäller det alltså bara att orka stiga upp efter fysikboken och försöka att inte somna i den. Tror att jag bara läser sammanfattningarna så får det att vara bra med det..

Ha de..

Hemma

..efter skola och jobb. Jepp, ni läste rätt. Idag fick jag äran att vara inhoppare på Halpa-Hallis klädsida. Ensam. Inte så kul. Men överlevde, det gjorde jag.

Nu är jag för strött för att orka uppdatera mera. I morgon blir det Vasa från skolan, så då kanske jag har lite mera att  berätta om.

Trött?

Det är inte ofta det tar mer än 3 sekunder att skriva in lösenordet till bloggen, men i nat tär en av de gångerna. Orsak? Jag kom just hem från J&P och klockan är kvart före två på natten. Dags att gå och lägga sig? JA!

Godnatt!

Finska (igen) och online TV-tittande?



Dagens program har varit: Skola (med både lektioner. provutdelning och balmöte) och när jag kome hem började jag surfa... på internet alltså. Har kollat upp alla de vanliga bloggarna, lagt till nya till mitt Bloglovin' och kollat lite på youtube. Bl.a. den här över.

Nu återstår finskaläxan (ja, jag tänker faktiskt göra en läxa för en gångs skull). Det är att titta på ett finskt TV-program eller nyheter (jag valde nyheter) som ska vara minst 15 minuter långt och så ska vi göra en analys på det. Svårt? Ja! Speciellt när man inte har finsk TV hemma, vilket gör att man måste kolla online och med ett slött internet kommer ju det att ta hela kvällen. VILL INTE! Dessutom har vi också ordförhör i morgon vilket jag behöver läsa på. Hur orka?


När man skriver in "ork" på google är detta den första bilden som kommer upp..humor på hög nivå!

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1644707/nzcattis?claim=ry2kqsccqwz">Följ min blogg med bloglovin</a>

Finskaförhör och notletning

Idag uppdaterar jag många gånger! Är ni förvånade ännu?

I alla fall tänkte jag bara tala om att jag har finska läxförhör i morgon och skulle säkert behöva läsa på det i stället för att skriva här, men detta är mycket roligare. Dessutom behöver jag söka noter och spela lite innan min tid tar slut. Ska nämligen åka bort i kväll, så jag har väl inte så mycket tid kvar innan jag åker.

Men i alla fall hoppas jag att ni kommer över förvåningen och börjar läsa här igen, för det är ju som bekant roligare att skriva om någon läser vad man har skrivit. Ha det gott!

Silmarillion

Som ni säkert har märkt har jag varit lite frånvarande de senaste dagarna. Det beror på att jag har börjat läsa Tolkiens Silmarillion. En riktigt bra bok, rekommenderar den starkt!





Dessutom har vi ju haft premiär i lördags. Helt suveränt, bra recensioner ( alla fall i ÖP och Vasabladet) och trevlig kväll. Nu väntar jag bara på fredag när vi har nästa föreställning.

Good morning world

Det är nu onsdag morgon och jag sitter och äter frukost. Mentalt förbereder jag mig kanske för proven jag har idag. Vi tar väl dem på talang eller? Undrar hur det kommer att gå.

Have a nice day!

Revy 2011

Japp, snart är det premiärdags för årets revy "Seka-Soppa (elå blaandveljin fö icke-finnar)". På lördag smäller det äntligen, och oj vad jag har längtat.. Tror nog jag lyckades få abstinens förra året fast jag höll på med så mycket annat inom drama.




Innan lördagen finns det ännu några saker som ska fixas. I kväll blir det först övning av enskilda nummer. I morgon på dagen har jag tyvärr (?) mina två sista prov för den här perioden, matte och engelska. På kvällen ännu mera övning, genomdrag. Även torsdag och fredag övning med genomdrag och på lördag har vi premiären. Fullt upp alltså.

Kaffepaus


Inte så många som dricker kaffe ur en O'boy mugg, eller?

Jahapp, nu sitter jag här på kaffepaus. Får inget kaffe i skolan nu, kokaren är sönder. Måste väl börja dricka när jag kommer hem då i stället.

Film

Har just kollat klart filmen John Tucker must Die som gick på TV för en liten stund sedan. Ganska rolig High School film, men som vanligt den klassiska storylinen.... Kan ingen göra en film med annorlunda handling någongång?


Bild från Google

Let's Dance 2011

Kollar Let's Dance för första gången i år. Vem vinner?


Bild från Google
Programledare: David Hellenius och Jessica Almenäs

RSS 2.0