Sånt händer bara NSK

Jag har varit i Åbo över helgen med Närpes Skolmusikkår på Sång- och musikfesten. Det har varit riktigt roligt, men jag ska dela med mig av sådant som endast händer NSK.

Vi ska börja med Kroatienresan i augusti 2010. När vi var på väg till en närbelägen stad från campingområdet fastnade vi med bussbakspegeln i ett träd så den gick sönder. Då var det bara att vända om och återgå till stranden. Som tur var fick chaufförerna spegeln fixad till eftermiddagen.

Under helgen i Åbo hade vi lite andra möten. Första dagen var det med domkyrkotrappan och gräsmattan där brevid. Många fick värmeslag så de nästan svimmade på trappan, men de togs om hand på gräset invid trappan innan de hann svimma, vilket ju var bra.

På söndagen fick vi återigen problem med bakspegeln på bussen innan vi skulle börja åka hemåt. Vi var på väg in på skolgården vid skolan där vi hade sovit. Runt skolan finns ett högt järnstaket med någon slaggs piggar på toppen. Vad händer där då? Jo, spegeln fastnar mellan två av piggarna så där satt vi fast en stund. För att göra det ännu värre kom en brandbil med sirenerna på precis som vi stod och blockerade vägen som mest. Då blev det brottom.

På vägen hem stannade vi till utanför Björneborg vid ABC där. Under den korta tiden vi var där hann vi bevittna ett slagsmål (?) mellan väktaren och en annan man. Det blev att ringa efter poliserna. De kom med blåljusen blinkande. Det lite komiska i hela situationen var att rekryterna på väg tillbaka till Dragsvik efter helgen var på plats men inte hjälpte den stackars väktaren.

Vi kom fram till att det bara var ambulansen av utryckningsfordonen som saknades under dagen. Tyvärr såg vi ingen på hela dagen.

Det är sådana här incidenter som man bara får uppleva på resa med NSK.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Det är alltid trevligt med lite kommentarer, lämna gärna en efter dig innan du går

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback