Sista kvällen

I kväll firar (?) jag sista kvällen innan mina personliga studentskrivningar börjar. I morgon klockan 8.30 planerar jag att åka till skolan och förbereda mig psykiskt inför en dag av hälsokunskap. Jag tog ledigt från det i kväll, så jag tog en promenad in till centrum för att handla mat, jag har kollat på TV, spelat lite och nu ska jag titta på ett avsnitt Vampire Diaries innan jag ska börja sova. Tyvärr blir det lite senare än planerat, men jag klarar mig. NU!

Träningsvärken..

.. börjar kännas av i både armarna och benen. Jag var på träning idag, och kanske jag skulle ha tagit mig tid till att stretcha när jag kom hem, men nej, hon tänker att hon nog ska klara sig från träningsvärken den här gången också (vilket i och för sig aldrig händer). Men man får väl överleva.

God natt!

St Patricks Day

Happy St Patricks Day allihopa!

Jag kan inte förstå att det är ett helt år sedan jag skrev det sist. Jag satt hemm i NZ och skrev det. Otroligt hur fort tiden går.
Tyvätt missade jag mig imorse och klädde mig inte i någonting grönt, men kanske vi tar igen det nästa år i stället.

Vi kör på samma bild som i fjol, stal den då från Google.

Årets första...

...skidtur! Har varit ut på skidorna i år. Får se om det blir någon mer gång. Jag gissar starkt på att jag vaknar i morgon med träningsvärk i både armar och ben. Men skönt var det i alla fall!

God morgon!

Idag är en underbar dag. I alla fall om man får tro vädret. Det är strålande solsken från en klarblå himmel. Lite i det kallaste läget för att vara vår (-12 grader) men sådant kan man överleva med lite kläder. Idag är en dag då jag inte vill sitta inne i skolan utan vara ute, kanske skida lite. Varför måste skolan då ruinera mitt goda humör?
Bild lånad från google

Hemma igen

Trött, utslut, men nöjd. Det är jag idag. Klockan är nu 22.01 och huvudvärken har återkommit. Verkar so mom jag håller på att bli extremt trött. Men så blir det när man ska klara av allt på en gång. Idag kommer det nog av matten, imorgon av kemin och på torsdag av spelningen. Över veckoslutet vill jag seriöst ha ledigt, annars dör jag av trötthet.
Nu ska jag återgå till House och sluta gnälla. Enjoy!

Flitig flicka

Idag har jag varit riktigt flitig, tycker jag i alla fall själv. Har hunnit göra allt utom en sak som jag menade idag, det enda jag inte har hunnit är se ännu ett avsnitt av Vampire Diaries. Så jag gissar att jag kan överleva i alla fall..
Bild från google

Flitig som en myra heter det ju...

Det är lite mycket nu..

Hej hopp!
Idag har vi, som ni säkert alla vet, Fastlagstisdagen. Men vi har även Internationella kvinnodagen. Så jag hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag.

Skolan började igår igen efter lovet. Jag kom fram till att jag igen har en full period att se fram emot, enda skillnaden från tidigare perioder är att jag nu är ännu mera överöst med skolarbete. Eftersom jag denna period läser fysik (med många krävande hemuppgifter), kemi (som jag i och för sig tycker riktigt mycket om, men det kan bli lite för mycket arbete ibland), matte (tja, vi vet väl alla vad det innebär), modersmål (denna kurs går ut på att man ska läsa två romaner, analysera dem samt göra andra analyser inför studentskrivningarna) och en engelska kurs (där vi också måste läsa en bok på engelska och skriva om den). Så ni förstår att jag har en hel massa jobb denna period. För att fylla på listan kan jag nämna studentskrivningar i häsokunskap, musik, orkestern och lite egen tid.

För att sammanfatta allt detta: Stör mig inte!

Som en bonus kan ni ju också tycka lite synd om mig. Eller?

Vampire DiariesJa, idag har jag lyckats ta mig igenom ett avsnitt av min nya favoritserie, Vampire Diaries. Men nu vet jag inte om jag vågar sova i stället. Hoppas det går utan allt för många mardrömmar. Men om man tänker på att jag såg flera avsnitt medan jag var ensam i Vasa skulle jag nog borda klara av det här hemma också.

Nu, God natt.

Hur man klantar sig bäst (utan värre skador) när man gör ved

Du behöver:

En vedklabb (som ska klyvas)
En vedklyvare av modell mindre (INTE en yxa, då kan det bli värre skador)
Fingrar (förslagsvis de du har på din egen hand)


Hur man går till väga:


Man tar klabben och placerar de ni klyvaren. När man upptäcker att de ninte kommer att klyvas helt tar man i med fingrarna i öppningen som skapats, och drar loss klabben från kilen. Förhoppningsvis finnsd et fortfarande tillräckligt mycket spänst kvar i träet så att det slår igen över fingrarna. Då sitter man fast där.
Om du behöver tar du någon till hjälp när du ska loss, men det går också bra att bara dra.


Resultat:


Ömma fingrar.

RSS 2.0