Så var det resten...

...
Så var vi äntligen framme vid första skoldagen. Nervöst? Lite. Speciellt över om man alls skulle förstå vad danskarna sa. Klockan åtta torsdagen den 24 januari möttes vinterstartarna upp utanför matematisk kantine för första gången. Från andra sidan dörren kom en hel massa rop och skrik, så vi funderade ju självklart över vad som väntade oss... Det var inte så farligt, bara en hel massa tutorer som stod och hoppade och ledde in alla stackars nybörjare till deras platser. Då fick vi träffa våra nya klasskamrater för första gången (och vissa var ju så inställda på att försöka förstå danska att hon inte fattade vad norskorna sa). Efter frukosten (som vi faktiskt blev bjudna på) tågade vi iväg till stora anatomiska auditoriet och välkomnades officiellt till "værldens bedste studie".
Efter välkomnandet gick klasserna var för sig till olika ställen på universitetsområdet och åt lunch, och efteråt gick vi på rundtur runt universitetsparken (som om vi skulle minnas efteråt vilka byggnader som var vad). Det är tydligen en viktig sak här att klasserna ska tävla mellan varandra i olika "grenar", så en klassramsa måste fixas. Dessutom måste vi ju hitta på ett bra klasstema inför utklädningsfesten, som skulle hållas inkommande lördag. När så allt det var fixas bar det av mot Medicinerhuset (medicinstuderandenas egna tillhåll) för fest (klockan var då ca 16.00). Eftersom det hade varit en lång dag med hård koncentration, var hjärnan för trött för att orka med att festa den kvällen, så runt 6 tiden bar det av hemmåt.
 
I jämförelse med första dagen var andra skoldagen rigtigt lugn. Vi började med att lyssna till olika föreningars utsända (de sörsökte värva flera medlemmar) och efteråt var det dags för Århusløb. Vi gick runt i stan, tanken var säkert att vi skulle lära oss att hitta runt, men jag tror inte det var så många som kollade efter vilken väg vi tog (dessutom gick vi längs alla de konstigaste småvägarna man kan hitta). Tutorerna hade ställt upp olika stationer med uppdrag vi skulle göra, så lite intressantare blev det ju tack vare dem.
 
Lördagen var dagen för utklädningsfest. I min klass hade vi bestämt att träffas redan klockan ett(!) för att tillverka våra kläder (festen började klockan åtta på kvällen). Vi sydde och handlade, ståjade och funderade, men till sist hade vi i alla fall allt klart så vi kunde dra vidare till festen.
(Inte världens bästa bild, men det är den enda jag har)
Vårt tema: Harry Potter. Vi lyckades ganska bra. Och tävlingen, den vanns utav Bond teamet.
 
Följande vecka blev lite lugnare. Vi hade ganska korta dagar i skolan. Onsdagskvällen hade vi "hyggeaften" med klassen, så då hade vi med kakor till spelkväll hos en av klasskamraterna. (Hembakta minifastlagsbullar blev ganska populära). Jag lyckades spela pictonary på danska, dessutom utgick mitt lag med vinsten, vilket jag tyckte var ganska skickligt. Jag tog dessutom några bilder på våra fina konstverk:
(Nog ser ni ju att det här föreställer en isbjörn?)
(Och det här är helt klart en ko!)
 
På fredagen bar det av på hyttetur. Två timmars bussresa, där vi hann med både buss-quiz och speed-dating, innan vi anlände till den lilla on Venø, där vi skulle spendera veckoslutet. Kvällens program bestod av (trumvirvel) tävling mellan klasserna! Diverse frågor och uppgifter. Sedan var det fest (inget nytt där).
På lördagen hade vi olika uppgifter utomhus och sedan besök av studiehandledarna. På kvällen bjöds det in till gala, så då var vi alla finklädda. Kvällen avslutades med ,ja just det, fest. Under "natten" (alltså mellan ca 5 och 7 på morgonen) kom våra kära tutorer på att vi som sov inte skulle få liggsår, så de bestämde sig för att komma in och vända på alla (vissa hade ju precis vänt sig från den sida som de vände en till).
Söndagen bestod av städning och hemfärd.
 
Så började äntligen det lugna livet med lite mera rutiner. Föreläsningar och lektioner började, vårens läsning införskaffades och man hade äntligen tid till att ta det lite lugnt.
 
Organiserat program i all ära, men ibland kan det bli lite för mycket på en gång, speciellt när i stort sett allt program består av fest. Man uppskattar dessutom programmet mera om man hinner ha lite långtråkigt någongång emellan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Det är alltid trevligt med lite kommentarer, lämna gärna en efter dig innan du går

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback