Balls!

Ja okej, somliga av er kanske fick några dåliga bilder i huvudet av den rubriken men jag kan lova er att det är "över bältet". Jag har länge planerat att skaffa netball bollar som jag kan ta hem med mig när jag kommer, så i går passade jag på. Jag köpte två bollar varav jag kommer att använda en medan jag är här. Den andra skickas hem i nästa paket.


Den plev pumpad idag så det är därför jag är så glad...

Dilemma

Jag har nu samlat på mig två dilemman sedan jag sist uppdaterade.

  1. Ska jag ha ett avskedsparty tillsammans med Julia eller ska jag inte? (Julia verkar inte vara så med på idén och själv tucker jag ju inte allt för mycket om partyn...) Om jag inte har party kommer jag väl bara att träffa mina närmsta kompisar (förutom Christina för hon är ju inte här längre)
  2. Ska jag åka till Dunedin eller West Coast när jag åker till Sydön? Jag kan inte göra båda och jag har redan blivit tvungen att ta bort Queenstown och Bungy Jump.... Så, vill jag se en universitetsstad eller cool natur? Och kommer jag att se Södra Alperna tillräckligt från tåget mellan Picton och Christchurch eller måste jag krossa dem för att se det jag vill?
Hrúr jag än gör med dessa dilemman kommer jag att komma tillbaka till NZ för att se HELA sydön och självklart också träffa alla kompisar igen. Frågan är bara NÄR. HJÄLP!


Bild från floden här intill där jag bor. Vill fortfarande se Södra Alperna, de är mycket högre än "kullarna" vi har här.

About time!

Idag fick jag (äntligen!) veta när jag ska lämna mitt älskade Nya Zeeland. Det blir den 16 juli, fastän jag hellre skulle ha velat ha den 17. Så nu mamma vet du när du ska ta ledit för att hämta mig. Det är väl det enda jag har att säga för tillfället. Ni får börja planera mitt komma-hem party nu (skojade bara - det blir Fontana och Ollis för mig)...

Muffins incidenten

I kväll skulle vi baka chokladmuffins. Glada i hågen började vi blanda ihop ingredienserna och precis som vanligt när man bakar med Mal springer han runt och gör en hel massa annat i mellantiden. Vi fick i alla fall ingredienserna ihopblandade och i muffinsformar. Dags för gräddning. Det gick bra och vi kom ihåg att ta ut dem i tid (dvs Mal kom ihåg). Då var det dags för provsmakning. Corinna fick prova först. Hon skickade tillbaka muffinsen till bagarna. Vi hade glömt sockret. Så kan det gå. Vi fixade vårt lilla problem med att göra glacyr och lägga på, men Corinna ville fortfarande inte ha dem. Nåja, mera för mig i stället, en dag när jag inte är så mätt som nu. En sak är i alla fall säker - vi kommer inte att glömma såckret någon mer gång, vi kommer att glömma någonting annat i stället.


Ett litet tips - muffins ska INTE se ut så här...

Bara så ni vet det - jag gör inte sådana här misstag när jag bakar helt själv, så ni kan vara lugna n'r ni blir bjudna på kaffe i Finland nästa gång.

Gissa vad som kom i brevlådan idag

Ja, en liten plastbit som gjorde mig väldigt, väldigt glad. Så vad var det då som gjorde mig så glad. Jo, det var mitt nya körkort. Så nu kan jag helt lugnt åka ut och köra utan att vara rädd för att farbror polis ska riva sönder min papperslapp (inte för att jag tror att de skulle ha gjort det ändå).


För en gångs skull är jag ganska nöjd med fotot..

Bela och Julia på party

Vilket betyder att jag är hemma ensam med Mal och Corinna i kväll. Det kommer väl inte att bli något speciellt, titta på film kanske. Jag ville bara berätta för er att de är på party i kväll.

Bättre idag

Mycket bättre. I kväll har vi varit till Farmers och shoppat lite:


Det blev maskara (bara 3 månader sent) och en blå eyeliner när vi shoppade idag

Jag har dessutom fått tillbaka skootern så nu hoppas jag att det ska gå bra att köra till skolan imorgon...

Don't ask,

Please!

Äntligen!

Jag har äntligen fått tak på Änglar och Demoner. På engelska förstås. Så nu läser jag den innan jag måste lämna in den om två veckor. Jag har sökt efter den sen november förra året......

Onödigt vetande 2

I kväll har lag lyckats med en sak jag aldrig har hört om tidigare. Jag har fått ett blåmärke på tån bredvid stortån. Mitt på leden dessutom. Jag kan tala om för er att det gjorde ont när jag fick det, men som tur är gör det inte ont längre. Jag tänkte att ni kanske skulle vilja veta detta.

Hemma igen från övningJag kom just hem från Stage Challenge övning. Jag trodde aldrig att det skulle kunna vara så här tungt att dansa. Idag tittade vi på lite danser från andra skolor förr om åren och det var riktigt intressant. Jag ska försöka låna hem DVDn från 2008 och titta igenom dem.

Nu ska jag snart prata med mamma, så då får vi se hur hon mår.

Morsdagsmorgon

Grattis på morsdagen alla mammor! Jag vet att det fortfarande inte är morsdag i Sverige, men i Finland och Nya Zeeland är det. Jag har varit uppe en timme redan och jag är fortfarande trött, så jag tänker bjuda på en liten bild på söndagsrufs. Det är rufsigt bara för att jag inte har orkat fläta om mitt hår.


Bilden är dålig men ni kanske kan se lite rufs i alla fall..

I gave Avatar an other try

..och kom fram till varför jag inte tyckte om filmen första gången. Denna gång tittade jag på halva filmen och fick samma illamående känsla som förra gången, och jag tror jag kom fram till varför jag inte kan utstå filmen. Det är sättet den är filmad på. Kameran hoppar upp och ner allt för mycket vilket gör att jag blir "åksjuk". Så nu behöver ni inte vara arga på mig längre, filmen skulle vara bra om kameran hade stått stilla medan den filmades. Så nu har vi rett ut det problemet också, om ni vill titta på filmen med mig - ge mig en åksjuketablett först.


Den som spar han har

Jag är nu hemma igen efter en netball förlust (22-19). Efter en lunch bestående av ett äpple ska jag nu hugga in på efterrätten:PÅSKÄGG!Jag har inte hunnit äta upp det sedan påsken, så nu slår jag till. Finns det någon som är avundsjuk?

Redy for netballNu sitter jag har en lördagmorgon och väntar på att kockan ska bli halv tolv så att jag kan åka till netball. Det är inte bra när matcherna aldrig börjar tidigare än klockan tolv, för det är en så stor del av dagen som går åt till det. Skulle vara mycket bättre om de startade klockan nio, för så hade man haft tid att göra något senare på dagen.. Typiskt!

Litet inlägg innan jag stiger iväg

Jag ska på Christinas Leaving BBQ i kväll. Yay! Och NEJ! Yay för att det är roligt att möta upp med vänner utanför skolan och NEJ för att det betyder att Christina lämnar mig på onsdag. Hur ska jag klara mig?


Restricted!

Oj, det är inte som överskriften säger att alla inte får läsa detta, det är bara mitt nya körkort som kallas så. Jag klarade testet i morse och jag är så glad över det. Tyvärr blev jag av med mitt learners licence eftersom det ska bytas ut, det skulle ha varit bra att få behålla den lilla plastbiten. Men sånt är livet, de får i alla fall inte ta min nya plastlapp som jag får inom två veckor - och om de försöker kommer jag att bita dem!

Jag vill också gratulera mamma Maria på födelsedagen idag. GRATTIS MAMMA!


4-1

Vi vann fotbollen idag igen. 4-1. Det är bara det att jag vet att vi skulle ha kunnat vinna med mera, bara vi hade taktiksnack innan matcherna. Frustrerande! Jag vill spela i ett ordentligt lag igen.

Ännu en dag har gått

Idag har jag kommit till djupa insikter i mitt liv.... Typ att drama är enda vettiga ämnet jag läser detta halvår här i NZ. I och för sig har jag vetat det under en längre tid nu, men jag tror inte jag har berättat för er förut. Och om jag skulle ha gjort det så ville jag nu bara göra det helt klart att så är fallet. Nu har jag redan skrivit så konstigt här att jag har lyckats blanda bort mig själv. Kanske är det för att jag är jag, men det kan också bero på att jag egentligen borde börja sova för tillfället. Det är bara det att jag inte vill eftersom mitt här fortfarande är vått. Okej, jag ska sluta flumma och börja sova. God natt

Nya saker

Ja det är helt otroligt vad mycker saker man samlar på sig under tre dagars tid, och då vill ni inte veta allt man samlar på sig under ett år. Det är mycket vi pratar här.

I söndags på samma gång som jag var till Masterton för netball match passade jag på att skaffa mig nya fotbollsskor. Det tog länge att bestämma sig, och tyvärr hade de inte riktigt min storlek, så det blev liiiiiite för stora skor. Jag kan fortfarande springa med dem så det är lugnt. De kommer förhoppningsvis att användas flitigt i Finland efter juli också.Idag kom också Corinna hem från sin kryssning  och av henne fick vi var sitt fint armband. Tack för det Corinna!Förra veckan efter Shakespeare föreställningen fick vi varsin blomma också, och jag kan glatt säga att den fortfarande ser lika vackar ut nu som då.Jag oroar mig fortfarande hur jag ska få hem alla saker... man får väl hoppas att det löser sig så småningom...

Tänk vad lite mat kan göra

Jag har varit allmänt nere idag. Jag har mina aningar om vad det kan vara dock. Jag tror jag håller på att bli sjuk. Inte bra. Men jag livade i lite grann efter middagen, så det kanske bara var lite mat som felade i mitt system.

RSS 2.0